Az egyik nagy különbség Magyarország és Anglia között, hogy az utóbbiban működik a fogyasztói társadalom, mert van elég pénzük ahhoz, hogy elbasszák minden szarra. Ez több dologban nyilvánul meg. Egyrészt elég gyakori reakció az, hogyha valami háztatrtási kütyü elromlik, akkor azt nem megjavítják, vagy ha már nem kell, akkor nem eladják, hanem kirakják az utcára és vesznek egy újat. Ezért van az, hogy az utcán lehet találni működő mélyhűtőt (Deni így tett szert egyre), ágyat, kanapét, matracot, tévét és hasonló nyalánkságokat. Még Deni mesélt egy történetet, hogy egyszer valamelyik szomszédjának már olyan koszos volt a hűtője, hogy ideje lett volna kitakarítani. Namost ő nem kitakarította, hanem levitte a tárolóba, és vett inkább egy vadiújat, mert az egyszerűbb volt.

A másik dolog, hogy itt szabadidős tevékenység a vásárlás. Egyrészt ha bemész akármelyik boltba, azok többnyire tele vannak a nap bármely szakában, legyen hétköznap vagy hétvége, reggel, dél vagy délután. Másrészt pedig itt rengetegszer lehet látni hordákban közlekedő tiniket vagy nem tiniket mindenféle bevásárlószatyrokkal végig portyázni a városközpontban. A mostani sláger például a Primark. Nyitottak itt egy baszomnagy üzletet, és azóta mindenki primarkos szatyrokkal mászkál. Ebben az a vicces, hogy Primark eddig is volt, csak kisebb, és ugyanúgy tömve volt állandóan emberrel, viszont most hogy megnyitották a háromemeletes baszomnagyot, azóta valahogy mindenki késztetést érez arra, hogy vegyen valami szart az új Primarkban.

Onnan is látni, hogy ez az ország egy shopping nagyhatalom, hogy rohadtul pörög az árukészlet. Hetente-havonta folyamatosan érkeznek az új ruhák, folyamatosan változnak a kirakatok. Ami meg rajtuk marad, azt kb júniusban már elkezdik kiárusítani féláron, de van ahol 70%-kal is lejjebb mennek. És nem ám csak pár cucc, hanem kb. a fél áruház olyankor 50% sale-ben van, és ezek a britek jönnek és vásárolnak, mint a disznó.

Ezért van az, hogy az emberek nagy része az utcán nagyon trendi, mert kb az egész szabadidejüket arra áldozzák, hogy jól nézzenek ki. Találni itt nagyon finom csajokat, akik nagyon jól összerakták magukat, de csávókat is ugyanúgy. Viszont az van, hogy a magyar csajokban sokkal jobb az alapanyag, szóval ha az otthoniaknak is annyi szórnivaló pénze meg szabadideje lenne, mint az ittenieknek, valszeg Magyarország csajnagyhatalom lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr101342598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balu bácsi 2009.08.31. 18:40:40

Magyarország így is csajnagyhatalom, te véresszájú, beképzelt brit! :)

Szofo Mofo 2009.08.31. 19:20:01

@Balu bácsi:

Nem voltál itt, nem láttad, amit én, nemtod miről beszélek. :)

Ms Kukli 2009.09.03. 16:24:46

Hát, én kikönnyeztem Szofo, köszi a többiek nevében is! :D
süti beállítások módosítása