Van itt ez a CBeebies nevű gyerekcsatorna a BBC-től, egész nap saját gyártású gyerekműsorok, meg mesék mennek rajta. Rengeteg sorozat, karakter, érdekes dolgok, volt alkalmam nézegetni már egy keveset. Szerintem eléggé rendben van. De ami a leginkább jó benne, hogy a négy műsorvezető egyike egy Cerrie Burnell nevű, nagyon helyes, mosolygós csaj, akinek mellesleg hiányzik a jobb alkarja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ez mennyire jó már. Mármint az, hogy nemhogy egyáltalán a TV-be, de egy gyerekműsorba betesznek egy fogyatékossággal élőt. Képzeljük csak el ugyanezt Magyarországon. Hát no way, asszem. És így tanulják meg azt a gyerekek, hogy azért mert valakinek hiányzik valamije, attól még kurvára ugyanúgy mosolyog, beszél, érez, mint a többi ember, sőt még a TV-ben is szerepel, mert ugye ez tök természetes. Most tudom, hogy Viktor utálni fog, de asszem ez egy olyan dolog a briteknél, ami bizony nemcsak, hogy jobb, mint Magyarországon, de egyenesen példaértékű.

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr11948756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexa.b 2009.02.17. 18:13:36

Tudod, mi a durva? Hogy mi Magyarországon ott tartunk, hogy ezen meglepődünk... Még az is, aki pedig szociálisan nagyon érzékeny. De te jó helyen vagy, Szofi! :)

Balu bácsi 2009.02.17. 19:44:08

Szofi, az első blogbejegyzés, amikor nem a rekeszizomrázó röhögéstől sírtam. Lám-lám, a zord külső érző szívet takar! De tudtuk ezt jól.

danteraktív 2009.02.18. 15:26:01

Ott a pont, h fogyatékosságot írtál, és nem fogyatékot. Az már egy baromi nagy előrelépés, ha a mi generációnkban fogyatékosságról beszélünk, és nem a katonai zsargonban használt fogyatékról, ami hiányosságot jelent - márpedig ahogy látjuk, ez a csaj közel sem hiányos.

Reménykedjünk. Addigis marad a Marsi Anikó!

Szofo Mofo 2009.02.18. 20:32:43

Dante:

Én is csak azért így írtam, mert olvastam az Indexen. :)
süti beállítások módosítása