Kapja be minden brit

Címkék: munka rent napi rutin kultursokk

2009.05.27. 16:32

Azt hiszem véglegesedett a „kapja be a faszt az összes brit” attitűdöm. Egyre határozottabban kezdem azt hinni, hogy ezek tényleg igazán önző köcsögök valójában és a csak a felszínen adják a jófejt. Megjött ugye Josh szombat este. Deni még előtte olyanokkal etetett, hogy már várja, hogy találkozzon velem meg ilyenek, de már akkor azt gondoltam, hogy jópersze, majd meglátjuk. És asszem igazam lett. Itt van Josh szombat este óta, na azóta kb. háromszor beszéltünk két mondatot, azt is én kezdeményeztem. Ha hozzám érkezne valami kelet-európai idegen lakni, csak próbálnék valamit beszélni vele, mert úgy érdekelne azért hogy kiafasz meg miafasz, mit keres az országomban, meg a lakásomban.  Ha együtt kéne élnem vele, biztos megpróbálnék vele jól kijönni, kicsit megmutogatni a helyi életet, ilyesmi. Bár lehet ez csak azért van, mert én egy elmaradott, paraszt, kelet-európai országból jövök és ez egy ilyen fejlett társadalomban, mint a brit nem szokás… A vicc az, hogy a barátnőjével többet beszéltem eddig, mint Josh-sal. Bár ki tudja, lehet az is csak a jófejt adja, én már végképp nem tudok semmit. Azt hiszem megérett az első kultursokk: nem tudom mit higyjek el a briteknek és mit nem.

Ja és bréking nyúz, most mondta Deni, hogy Josh hazahozott egy maláriát Dél-Amerikából és tegnap este óta kórházban tartják, de hamarosan jöhet haza.

Meló ügyben az van, hogy visszahívtak Marriottból, ahová szobaszervizest keresnek. Bementem, beszéltünk hétfőtől csütörtökig kéne nekik valaki 18-23 között. Mondtam, hogy beszélnem kell a shop manageremmel pénteken, úgyhogy abban maradtunk, hogy szombatra eldöntöm, hogy tudok-e dolgozni vagy nem. Igazából a baguette shopra játszom, mert az mégiscsak jobb lenne, napközben, normális időben eladni, és akkor az esték szabadok lennének, mehetnék gyurodába meg nyelviskolába. Várom, hogy hívjon a fickó (tegnapra vagy mára ígérte), hogy mi van, mehetek-e próbamelóra vagy nem. Délután tuti ráírok kegy sms-t. Egyébként ezt a Marriottot asszem nem fogom elvállalni annak ellenére, hogy magasabb az órabér. Ugyanis holnap fogom magam és beiratkozok Nikiékhez nyelvsuliba, ami kedden és csütörtökön van 18-20 között, és az pont üti a Marriottot.

A pasty shopban megint órákat faragnak le, mert kurvára nem megy a bolt. Szeptemberben nyitnak egy kioskot, szerintem ezt a boltot bezárják a rákba, és marad a kiosk szeptembertől. Szóval valszeg 18 helyett olyan 15 órákat tudok majd dolgozni itt.

Összesítve az van, hogy maradok a pasty shopban, és dolgozok, amennyit tudok. Emellé remélem összejön a baguette shop valami értelmes óraszámmal. Ha azt a melót nem kapom meg, akkor még mindig ott van a Bhs-ben az éttermes meló, amit jövő hét szombaton kezdenék hétvégenként. Marriottot meg nem vállalom el. Jó hogy van miből válogatni csak most már örülnék valami konkrét, stabil helyzetnek, hogy végre ne kelljen már ezzel a melóval foglalkozni csak bemenni a dolgozóba mikor be kell, azt dolgozni.

Költözésből nem hiszem hogy lesz valami, hacsak nem találok valami tényleg olcsót tényleg jó társasággal mer én már abban sem bízom, hogy bérelni lehet magadnak jó társaságot. Josh-os esetből kiindulva simán megvan az esély arra, hogy a másik helyen is ugyanúgy leszarják az embert, arra meg tök fölösleges több pénzt kifizetni a mostaninál, meg depositot letenni. Szóval nézegetek albikat, ha van valami ígéretes, azt szemrevételezem, és csak olyanba ugrok bele ami tuti jó, egyébként nem erőltetem ezt a mindenképpen költözés dolgot. Fogom magam, beiratkozok nyelvsuliba, hogy jövő hét kedden elkezdhessek egy öthetes általános angol kurzust, rögtön utána meg egy üzleti angolt, ennek a kettőnek pont vége lesz augusztus közepére, akkor hazajövök vagy csak két hétre vagy véglegesen, ezt még nemtom. Igazából akar a halál ebben az országban maradni, minden attól függ, milyen szinten leszek akkor angolból. Szóval az tuti, hogy augusztusban jövök, és akkor iszunk sokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr901147149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kytin 2009.05.28. 16:26:01

Ugyanmár Szofi, ne legyél ennyire negatív! Azért mert a főbérlődnek gilisztás a pereputtya, még nem lesz gyökér mindenki. A nyelvsuliban tuti lesz alkalmad normálisan ismerkedni, elég sok emberrel leszel nyilván több órára összezárva. Itthon meg szeret mindenki, fel a fejjel:):) És gecire bebaszunk, rögtön, ahogy hazaértél!

Szofo Mofo 2009.05.28. 16:33:55

@kytin:

Az a baj, hogy nem Josh miatt vontam le ezt a következtetést, hanem a folyamatos tapasztalatok miatt, amik apránként gyűltek. A nyelvsuliba meg kb csak pakik meg spanyolok vannak, esetleg lengyelek, de csak lesznek valami jó arcok ott. Mert a britekre nem nagyon lehet számítani.
süti beállítások módosítása