Rentek

Címkék: rent

2009.03.08. 17:49

Tegnap 10 címet végigjártam Bristolban reggel 10 és este 18 óra között. Elég strapás volt. Hol sütött a nap, hol pedig ez a köcsög brit specialitás, ez a drizzle (nagyon finom szemcséjű eső) hulltott az égből. A szél persze egész nap fújt. Hogy tudnak ezek itt élni? Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam, hogy melyik kerületben milyenek az albérletek és a közlekedés. Azt hiszem eldöntöttem, hogy Totterdown elején érdemes lakni, mert vannak buszjáratok, nincs dugó, de akár gyalog is bemehetsz a városközpontba, mert nem olyan vészes (20 perc). Nagyon szép a környék, egy nagy dombon fekszik, van a közelben olcsó kajaforrás (ASDA, Tesco, Sainsbury's) is.

Eddig két albérlet sanszos Totterdownban. Az egyik 300 font havonta, egy angol srác meg egy csaj lakik benne, tiszta lakás, szájamban a buszmegálló 3-4 buszjárattal, meg a szupermarketek.

A másik ennek a közelében van, lejjebb a dombon, közelben egy busz jár meg egy éjszakai (ami nem hátrány), de ha fölmegyek a domb tetejére, akkor ott a többi is. Közelben szintén szupermarketek, domb tetején konditerem. Négy angol csaj lakik itt, a lakás nagyon szép, tiszta, otthonos és van benne két fürdőszoba is. Ez 325 font havonta, plusz 5 font a netre. Ez a kedvencem.

Namost lehetne más környékekre költözni, és akkor mondjuk megúsznám 50 fonttal olcsóbban (250-280) környékén, de sokkal jobb érzés úgy hazamenni, hogy szereted a házat, ahol élsz. Vannak közepes albérletek, amik csak kicsit koszosak, kicsit esnek szét, lelakottak, rumli van, meg van olyan is, ami eszméletlen dzsuvás szar. De tudjátok, hogy köcsög kék vagyok, úgyhogy nem bírom a felfordulást. Rend legyen.

Eddig a legextrémebb példa a városközpontban volt, egy lengyel csaj helyére költözhettem volna be. A ház több lakásból áll, kb. úgy nézett ki, hogy bemész, és áll a szemét a lépcsőházban. A lépcsőfordulba lenéztem, és ott volt egy lezuhant bevásárlókocsi, meg szeméthegyek. Megyek föl a lépcsőn, végig szemét, be a lakásba. Zsúfolt, lelakott, 6 tanuló lakik benne a világ minden tájáról kb. A lengyel csaj tök édes volt, meg kedves, viszont kicsi buta, mert többször is felhívta rá a figyelmemet, hogy hangos a lakás, mert kintről bejön a város zaja, meg még azt is mondta, hogy vékonyak a falak. :)

Na ennyit az elbérletekről. Amit megállapítottam a britekről a hétvégén: teljesen idióták, mert ahogy 10 fok fölé megy a hőmérséklet és egy percre kisüt a nap, már papucsban mászkálnak az utcán. A másik, hogy ezek használják mobilon a hangpostát. Nem gondoltam volna, hogy van ember a földön, aki képes egy géppel beszélgetni, ahelyett, hogy küldene egy sms-t, vagy felhívna később, vagy megvárná, hogy visszahívják. Egyébként lehet, hogy ezért nem hívják vissza az embert, mert hangposta-buzik. Úgy vannak vele, hogy beszéljek a hangpostára. Vagy nemtom. Más kultúra.

Egyébként ma ilyen durva idő van: hol kisüt a nap, hol meg zuhog az eső. A szél meg majdnem elfújja a házat.

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr50989612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kytin 2009.03.11. 19:36:49

Ahogy így meséled, pont olyan bébiszitter vagy, amilyennek elképzeltelek :D:D Na, de állás és albérletügyben van már valami változás ?
süti beállítások módosítása