Kultúrmorzsa

Címkék: kultúra napi rutin

2009.04.28. 22:31

Gyerekek ma szépen elindultam gyurodába, végig a szokásos Grosvernor Road és Wild Street útvonalon, a kertek alatt a gettóban, ahol a fehér ember se jár, és olyan kultúrszeletet kaptam a fekáktól, hogy gondoltam megosztom.

Odafelé dzsalok a járdán, aztán látom hogy kisfekák csoportban lézengenek, meg futkároznak. Na az egyik az dühös lehetett a másikra, aztán elkezdte szidni, hogy "fuck somalian, you fuck somalian". Ez majdnem olyan mintha cigány cigányozna cigányt, de azért nem teljesen. Az itteni fekákról azt kell tudni, hogy alapvetően kétféle van. Az egyik Szomáliából jött és iszlám vallásúak. Többnyire rendesebbek is emiatt, őrzik a tradícióikat, nem jaszkariznak az utcán. Nőket könnyő felismerni, mert bebugyolált fejjel járnak meg ilyen jellegzetes lepedőkbe. Tudjátok, na. Mondjuk a szomáliai arcok között is vannak érdekesek. Van nekik egy tradicionális drogjuk ami legális itt (szép nagy adóbevétele van belőle az államnak), valami levél, amit elrágcsálnak egész nap. Na ettől aztán atom nincsenek képben meg pörögnek tőle.

Aztán a fekák másik csoportja a Közép-Amerikai szigetvilágból jött, úgy mint Jamaica (ahogy Seal is) meg a többi, és őket hívják itt West-Indians-nek vagy röviden West-Indies-nek. Hogy mér az ne kérdezzétek de ez van. Na ők aztán az igazán gizdák, sok-sok rasztafari meg drogdíler meg utcakirálya van közöttük.

Aztán gyúrtam, hazafelé menet meg a dílerkocsmánál megint kint álltak a dílerek szokás szerint az utcasarkon, és látom, hogy valami fehér gyerek így telitorokból üvölti, hogy "fuckin Africa, fuckin Africa." Na ott akkor egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy lelövik a faszba, de aztán láttam, hogy le se szarják és meg se mozdulnak. Gondolom egy ilyen szarjankó miatt nem éri meg a balhé.

Na aztán ez nem volt elég, már majdnem hazaértem, aztán a taxis cég előtt (az is egy ilyen alibi biznisz, ők is csak dílerek) áll a feka az utcán, hesszel, látom hogy ez már akar valamit tőlem. Rámköszön: "you're right", mondom "yeah thanks", dugja az orrom alá a füves zacskót, "some weed", mondom "no, thanks", "smell it, proper, smell it", "no thanks", aztán otthagytam.

Na ezek voltak a kalandjaim a getóban. Egyébként akarok olyat játszani, hogy útközben megszámolom a fekákat és a fehéreket, aztán lesz egy csinos villámstatisztikám amit megmutathatok nektek, hogy lássátok, mennyire kurva kemény vagyok, hogy a gettóban fehér seggel életben tudok maradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr21092580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mogyiasomogyi 2009.04.29. 14:28:05

szofikám, elgettósodsz nekünk a messzi ángélusoknál. Aztán mér nem kellett egy kis weed mi ?D

Szofo Mofo 2009.04.29. 14:35:30

@Dani86:

Mer ha weed kell, szólok Deninek, és szerez jobbat, és nem basznak át. :)
süti beállítások módosítása