Gardenspotting

Címkék: fotók kert napi rutin

2009.04.26. 19:16

Ma voltunk kertet nézni Denivel, Jenie-vel meg Hannah-val. Szóval összejött a bracs, na. Ez itt úgy működik, hogy vannak mindenféle privát kertek, amiket bizonyos napokon megnyitnak a publikum előtt, hogy meglátogathassák. A belépődíj jótékonyságra megy és olyan 3 font környékén mozog majdnem mindenhol. És a britek mennek és látogatják ezerrel a kerteket, mert ők ilyen kertbuzik.

Először egy kisebb kertet néztünk meg ami asszem valami szerzetesi kert volt, ebben most nem vagyok biztos. Nem volt rossz, de itt-ott azért még dolgozhattak volna vele. Lehet nézelődni:

 

A második a Goldney Hall volt, ami egy kurva híres kert és a University of Bristol tulajdonában van, és évente kétszer lehet megnézni összesen, plusz ma valami miatt. Ezt nem terveztük, de mivel ott volt az előző kert mellett, naná, hogy meglátogattuk ezt is. Zsír a cucc, jó nagy, szépen rendbe van rakva. Az épületen keresztül lehet bejutni a kertbe, vannak kis helyes szökőkutak, sétányok, meg minden. Ami durva, hogy ezeknek az őrült brit nemeseknek volt egy olyan mániájuk, hogy barlangot építettek maguknak a kertjeikbe, mert annyira sok pénzük volt. Ezt úgy hívták, hogy grotto, és a Goldney Hallban van a leghíresebb grotto egész Bristolban. Elég kemény, 27 évig építették, úgy néz ki, hogy alapvetően egy kis domb, de lefelé ásnak bele egy lyukat. Belül a karibi térségből idehordott kagylókkal, őskori kövületekkel meg mindenféle ásványokkal van kirakva az egész fal mindenhol, plusz még víz is folyik benne, amit egy szobor önt, szóval nem szaroztak. Ja, és a torony, amit láttok majd a képeken, az csak azért lett odaépítve, mert abban volt a gőzgép, ami pumpálta a vizet a grotto-ba. Na, that's what I call kert, vagy miafasz:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr641087771

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: legends of tomorrow s03e04 2018.02.14. 07:06:40

Bicikli bolt - A kerékpár defektről - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása