Megint összegyűlt néhány érdekes dolog a világ legjobb országáról. Megosztom a bolygó fejletlenebb részével, hogy Kelet-Európában is tudjátok, hogy mi lesz nálatok jó esetben 50 év múlva:

- Ritkán látsz dohányzó embert az utcán, viszont rengetegen sodorják saját maguknak a cigit, mert állítólag jóval olcsóbb, mint a kész (tailor-made) cigi.

- Ha 10 fok fölé megy véletlen a hőmérséklet és 10 percre kisüt a nap két jégeső között, minden csaj tangapacskerben meg kisszoknyában cirkál. Éjjelente meg egy szál semmi ruhában fagyoskodik az utcán az otthon-pub-club háromszög között.

- Ez a bájvigyor országa nappal. Ha segítséget kérsz mondjuk a rendőrtől, vagy bárkitől az utcán, az esetek nagy százalékában reflexszerű bájvigyor fogad, meg kedvesség, mikor útbaigazítanak. Az érdekes dolog, hogy éjjelente ennek pont az ellenkezője tapasztalható.

- Keverőcsap főleg nyilvános helyeken van, az otthonokban vagy egy-két nyilvános helyen szeretnek ragaszkodni a külön csap a forrónak, külön csap a jéghidegnek sémához. Ha megkérdezed tőlük, hogy ez miért jó, akkor nem tudnak értelmes választ adni. A legviccesebb, hogy ahol lakom, ott olyan csap van a konyhában, ami keverőcsapnak néz ki, egy helyről folyik ki belőle a víz, viszont ha belenézel a cső végébe, látni lehet, hogy van egy luk a hidegnek, meg van egy a melegnek, így csak a kifolyás pillanatában keveredik a víz, amit lehet is érezni. Egyszerre hideg és egyszerre foró. Idióták.

- Itt is van telemarketing, de megesik, hogy csöng a telefonod, fölveszed, és egy gép mondja föl a szöveget. Ami van olyan intelligens, hogy ha beleszólsz, akkor elhallgat, és ha csönd van akkor mondja tovább. Géphanggal telemarketingelni, ez igen. Az a durva, hogy valószínűleg működik, különben nem csinálnák.

- Itt a Marks & Spencerben nem csak ruha van, hanem, virág, kaja, mosópor meg mindenféle cucc. Szóval ez itt olyan mint a Tesco: hipermarket.

- Itt akkora divat a vegaság, hogy minden kajára ráírják, hogy suitable vagy non-suitable for vegetarian, meg egy helyes logót is rábiggyesztenek. És ezt tök komolyan is veszik, például a pasty shopban, ahol most éppen a tréninget nyomom, külön van vegetariánus tepsialátét a vega pasty-khez, meg külön fogót (vagy mi) kell használni a vega és nem vega kajákhoz, mikor kiveszed őket a pultból, és rakod a zacskóba vagy a tányérra a vevőnek.

- A másik ilyen nagy divat az organic food, azaz a bio kaja. Még áruházlánc is van biokajákra, meg divat kiírni, ha valahol organic food-ot használnak vendéglátóhelyeken. Még folyékony mosószerből is van bio, amit ugyanúgy műanyag flakonba töltenek... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr661042341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása