Ez volt ma

Címkék: munka

2009.02.24. 20:50

Ma a gyerekezésen kívül annyi történt, hogy elmentem Martin burger barjába, odaadtam neki a kitöltött jelentkezési lapot, a CV-met meg két motivációs levelet, átolvasta, mondta, hogy nagyon jó, csak a másik jelentkező egy 16 éves csaj, akinek ugye alacsonyabb minimálbért kell fizetnie törvény szerint. Szóval meggondolja, csütörtökön hív, és akkor kiderül, hogy mi van. Ha megkapom a melót, akkor még egy hónap itt meg a kötelező adminisztráció kipipálása, ha nem, akkor keresek Bristolban melót.

Más. Kaptam Iwiwen egy üzenetet valami pénzügyi tanácsadó gyökértől:

Kedves Tamás!

Elnézést, hogy levelemmel zavarom, de Sárik Esztertől, közös ismerösünktöl tudom, hogy ön egy nagyon kedves, szimpatikus, és érdeklödö ember, és érdekelheti plusz pénzkereseti lehetöség!

Eszter egyébként a kollégamnőm, és emlitette, hogy szivesen dolgozna önnel is!

Ha Eszter nem emlitette volna, akkor leirom, hogy egy Pénzügyi cégnél dolgozunk, és mivel új irodákat szeretnénk nyitni, keresünk új munkatársakat mellék ill. fő állásban!

Ha sikerült felkeltenem az érdeklödését, kérem adja meg a telefonszámát, hogy egy személyes beszélgetésre idöpontot tudjunk egyeztetni, ahol részletesen el tudom mondani, hogy ön hogyan tud ebböl profitálni!

Üdvözlettel, Koncz Balázs

Aztán visszaírtam neki, hogy szórakoztassam magamat:

Kedves Balázs!

Sárik Esztertől, közös ismerősünktől egészen biztosan nem tudja, hogy én egy nagyon kedves, szimpatikus és érdeklődő ember vagyok, lévén hogy körülbelül általános iskola ötödik osztálya óta nem láttuk egymást, de még csak nem is beszéltünk. Így valószínűleg azt sem említette, hogy kifejezetten engem érdekelne plusz pénzkereseti lehetőség. Amennyiben Eszter kolléganője valóban szívesen dolgozna velem, biztos vagyok benne, hogy már megkeresett volna, és nem Önt kéri meg erre.

Az érdeklődésemet sajnos nem sikerült fölkelteni, így nem szeretnék kapcsolatba lépni Önnel, de adnék néhány megszívlelendő jótanácsot, ha már billentyűzetet ragadtam:

1. Próbáljon meg kevésbé álságos szöveggel új ügyfeleket szerezni.
2. Az   adatlapjáról a jövőbeni üzleti siker érdekében távolítsa el az "Elemzésről hazafelé", a "the BOSS (respect)", "Mesteremmel " "A pénzügyi ügyfélelemző" és nem utolsósorban a szerény "A legjobbak" képaláírásokat, és pótolja valami olyannal, amitől kevésbé tűnik Ön agymosott corporate-katonának.
3. Haladéktalanul szüntesse meg "Mind Dugni Akarunk", "Az erekció", "Utáljuk a sulit", "Akik gumi nélkül szeretik" klubtagságait, opcionálisan pedig vizsgálja felül minden egyéb tagsági viszonyát, hátha van közöttük még olyan, ami miatt egészen biztosan nem fogják komolyan venni mint pénzügyi tanácsadót.
4. Nem célszerű drága autókat és nagyméretű házakat megjelölni teljesítendő célként, mert esetleg valamelyik ügyfelének az a gondolata támadhat, hogy a pénzügyi elemzőjét nem az ügyfele anyagi helyzetének igazgatása, hanem a saját zsebének tömése motiválja jobban.
5. Ha már spamet küld, ne csak az üzenet perszonalizálására fordítson időt, hanem arra is figyeljen oda, hogy az illető éppen melyik országban tartózkodik.
6. Nem utolsósorban, mielőtt új tagokat szeretne toborozni, a nekik küldött levelek helyesírását nézesse át valaki olyannal, aki számos hasznos tanáccsal tudja majd ellátni ezzel kapcsolatban.

Üdvözlettel:
XY

Fél percen belül jött a válasz:

Az én hibám nyelvtani, az öné viszont modorbeli!

Csak nem hagyom annyiban:

A felsorolt hat pont közül csak az utolsó szólt nyelvtani hibáról. Nem szeretném feltételezni, hogy szövegértési problémái vannak - mert azért egy pénzügyi tanácsadónak csak nincsenek -, de megkérem, hogy gondolkozzon el a maradék öt ponton is. Úgy vélem a kritikából érdemes tanulni. Ettől is kevésbé lesz önmagát - helyesírásán kívül - tökéletesnek hívő corporate-katona, hanem inkább gondolkozó, fejlődőképes ember.

Ez volt ma.

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr97963886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexa.b 2009.02.24. 23:01:53

Nagyon nagy :)))))) Büszke vagyok rád :)))

NelliGy 2009.02.25. 17:37:45

És a legszebb, h az előbb néztem, és a tag már ki is törölte az említett klubtagságokat :)

Tibus 2009.02.25. 19:00:06

Szofi!Te vagy a Terminátor!:D Szerintem most éppen sír valahol a jóember.

Szofo Mofo 2009.02.25. 21:04:54

Nelli:

Csak fejlődőképes még az ilyen féreg is. :)

mogyiasomogyi 2009.02.27. 16:56:01

Szofikám, látom az angélusok nem zökkentettek ki teljesen :D

HabcsókEszter 2009.02.28. 18:50:55

jú ár máj híró:D Az én kedvenc "1500ért megvesszük a veséd,csak hozd el 3 barátodat, és anyád útlevelét" fickóm: iwiw.hu/pages/image/imagedata.jsp?imageID=76951037&userID=11800922 Sajnos (még) nem foglalkozik befektetési tanácsadással...Amúgy Apa üdvözöl, meg üzeni hogy vigyázz magadra.puszi
süti beállítások módosítása