Angliában minden jobb 2

Címkék: angliában minden jobb

2009.02.18. 21:35

A bankok. Ma nyitottam számlát, és ami otthon van, az ehhez képest a pofátlan lehúzás, bár ezt vélehtően sokan tudjátok. Lényeg a lényeg: 0 fontért nyitnak neked számlát, aminek 0 font vezetési költsége van, 0 fontot kell betenned előre, mindez 0 fontos készpénzfelvételi díjjal párosul nem csak a saját ATM-ekből, hanem néhány konkurens bank ATM-jéből is. Online bankolás szintén 0 forint. És az alapszámlák minden banknál ilyenek. Na most ugye ehhez képest otthon még azért is te fizetsz, hogy kinyíljon neked a bankfióknál a fotocellás ajtó.

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr65951682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexa.b 2009.02.18. 21:56:46

Találó cím az Angliában minden jobb. Itthon lassan még a levegőért is fizetni kell. A legújabb, amiről hallottam, hogy nemsokára az utazási csekket és a kajajegyet is megadóztatják... Na mindegy. Mondanám, hogy maradj kint, de hiányoznál :)

LOVELY GUY 2009.02.18. 22:19:27

mindenhol jó, de legjobb bárhol máshol csak nem itthon... ha körülnéznétek nagyon alaposan az angol adórendszerben nagyokat néznétek min mennyi az adó. Az meg másik kérdés, hogy ha itthon nem lenne mindenki mocskos csaló akkor nem kellene ennyi adót kitalálni, elég lenne néhányat beszedni, de azt mindenkitől. És ha megnéznétek itthon a bankok ajánlatait (nem csak otp, mkb, cib, erste, volks... stb hanem az újak) találnátok ilyet, sőt még van hozzá világra szóló biztosítás is. persze ez szerintem is természetes csak mondom.

alexa.b 2009.02.18. 22:28:59

Tény, hogy Anglia marha drága, de azért az arányok százszor jobbak, nyilván főleg egy helyi lakos esetében (fizetés - költségek aránya). És az is tény, hogy mi a béka segge alatt vagyunk sajnos... Nem jobb bárhol, mint itthon, de itthon már nagyon nem jó... És ezt most egy olyasvalaki mondja, aki pedig sokszor szinte szélsőségesen optimista... Hát ez van. De én például mégis elviselem ezt a helyzetet, és próbálom kihozni belőle a legjobbat - csalás nélkül... Mert (sajnos? nem sajnos?) vannak dolgok, amik itt marasztalnak. This is my point of view...

Szofo Mofo 2009.02.18. 22:47:01

Alexa:

Nem olyan drága ez az Anglia. Én itt hasonlítgatom az árakat, és kb. egy árszínvonal van összességében. Van ami olcsóbb, van ami ugyanannyi, van ami egy picit drágább és van ami nagyon. Mondjuk ez egy kisváros, Londonban biztos minden sokkal több, de itt kb. egál a helyzet a hazai viszonyokkal, ahogy eddig látom. És akkor ehhez jön hozzá az, hogy az itteniek jóval többet keresnek reálértéken, mint mi otthon.

Lovely:

Gyanítom, hogy itt nem is igazán merül fel a csalás lehetősége. Bementem a burgeres fickóhoz, és egyből olyan jelentkezési lapot nyomott az orrom alá, amin minden adat, National Insurance number, meg egy fél CV kell hogy rajta legyen, ahhoz, hogy húst süssél. Simán mondhatta volna egy alig dolgozó részmunkaidősnek, hogy akkor pult alatt x, de ő egyből megkérdezte hány éves vagyok, és akkor mondta az ahhoz tartozó minimálbért. Persze ez egy darab tapasztalat, könnyen lehet, hogy a következő 5 helyen meg pont az ellenkezője lett volna. :)

HabcsókEszter 2009.02.19. 12:48:36

Szofi, oszt mibe kerül odakünn egy csinos kis Betszi?:)

Szofo Mofo 2009.02.19. 16:17:43

Habcsók Eszti:

Nemtom, de mondta az anyuka, hogy itt szokás, hogy farmról vesznek fél disznót, szóval majd megkérdezem. Ezzel a szánalmas szokásukkal próbált kontrázni a mi disznóvágásunkra.
süti beállítások módosítása