Semmi eksztra

Címkék: munka napi rutin

2009.04.17. 22:44

Asszem utoljára vasárnap írtam, szóval mondom mi történt. Hétfőn kedden nem melóztam, szóval voltam tesco-ban, főztem gyúrtam, ilyenek. Próbáltam mexikói babot csinálni, csak frankón odaégettem, mert kevés vizet öntöttem alá, úgyhogy ment a kukába. Bosszúból másnap megint nekiálltam, és sikerült a végére érnem hiba nélkül. Szóval most tele vagyok mexikói babbal, ment a mélyhűtőbe is. Aztán szerdán-csütörtökön meló volt. Meg ma is, mert reggel hívtak, hogy be kéne ugrani, mondom jó, beugrok. Beugrottam, mondta a shop manager nap végén hogy nagyon köszi, ezt megjegyzi, ez egy jó pont. Lassan úgy érzem már túl jó vagyok, szóval világuralomra kéne törnöm, de legalább átvenni az irányítást a cég felett, jól kirúgni meg megalázni mindenkit, vagy valami.

Hétfőn mászkáltam a városban, mert kéne vennem valami új lépőt a melóhoz (fekete sportcipő), mert abban mégiscsak kényelmesebb lesz dolgozni. Amúgyis kb 5 forintért lehet venni ilyen trendi vászoncipőket minden második boltban, szóval valamit szerválok most már holnap.

Szerdán voltam fográsznál, érdekes volt. Megnéztem kedden három fodrászt, amit találtam. az egyik egy plázában volt, és valami 30 font volt minimum egy vágás, szóval az fakjú kategória, aztán volt egy másik, ami ilyen mcdrive feeling: nincs időpont, csak beülsz, azt mikor sorra kerülsz, levágják a hajadat. Elég egyszerű emberek ültek, meg a fodrász is az volt, szóval nem tetszett. Na meg volt egy kínai fodrász az utcában ahol dolgozom. Az szimpi volt, mert a srácok, akik vágták a hajakat, azok olyan trendik voltak meg minden, gondoltam akkor hajat is jól vágnak. Meg egyébként is a kínaiak szorgos emberek, meg meg kell élniük, szóval jól kell dolgozniuk, különben éhenhalnak. Na oda szépen bementem, kaptam időpontot másnapra. Következő nap bementem, leültem, körbenéztem, bazmeg csak kínai. Kicsit elkezdett motoszkálni bennem, hogy lehet azér ez erős, hogy fehérként beülök hajat vágatni az ázsiaiakhoz, de végül megtették amit meg kellett, ebzsélgettünk is, már amennyira tudtak angolul. Ja igen, egy szép színes magazinból ráböktem egy nagyon édes kínai srácra, hogy na ilyen hajat vágjál, és olyat vágott, szóval megoldottuk a kommunikáció legfontosabb részét, a többi meg ment, ahogy ment. Végülis nem volt para a végére, levágták a hajamat normálisan, ennyi. Ja 22 font volt, itt ennyi a hajvágás legalja, szóval ez egy szarország. (Zárójelesen megjegyzem, hogy opcionálisan mehettem volna négerek közé is hajat vágatni, de azért az egyrészt merész lett volna, másrészt az ázsiai haj mégiscsak hasonlóbb az én európai fejemen növőhöz, mint a gyapjas feka bodorhajhoz.)

Még hétfőn betévettem a Primark nevű boltba is, amire mindenki azt mondta, hogy kurva olcsó ott a ruha. Most képzeljétek azt, hogy itt eleve rongyárban vannak a dolgok sok helyen, és akkor még van olyan hely, ami még annál is olcsóbb. Na mondom megkeresem és megnézem magamnak. Öcsém, mikor megtaláltam és bementem, nem hittem a szememnek. Vissza 20 évet és pár ezer kilóméter ugrás Magyarországra: ez a bolt maga a megtestesült szocialista nagyáruház. Mintha a corvin áruházba léptél volna be a 90-es évek elején. A bolt kb úgy néz ki, hogy van egy üvegfelület (kirakat), meg van a belső rész. Nulla dekoráció, se kint, se bent, csak polcok, meg fogasok, és telerakva mindenfelé ruhával, és teli emberrel. Az árak tényleg a béka segge alatt, de csak így körbefutottam, mert nem hittem, hogy ilyen puritán szutyok bolt van itt a világ legjobb országában. Hát van ilyen is, szóval látszik, hogy ez a világ legjobb országa, ahogy a Jakab is megmondta.

Asszem más érdekesség nem volt a héten. Egy kis adaléknak annyi, hogy van annak valami feelingje, amikor reggel úgy mész dolgozni, hogy végigmész a City road-on és kb. te voltál az egyetlen fehér ember az út alatt. Meg mikor látod az öreg raszta fekákat állni a taxisiroda előtt, bentről szól a reagge, azok meg nyomják a partit az utcán. Vagy mikor jön veled szembe bicón a raszta, és rázza a fejét, meg énekel egymagában valami reagge számot. Vagy ugyanez kocsiból, esetleg rap/hip-hop dagat dealerrel. Az a furcsa ezekben a fekákban, hogy meg kell szokni őket. Nem tudni, hogy ki veszélyes, meg ki nem, de Deni szerint nem para, akár még egy négerpubba is beülhetsz egy sörre minden gond nélkül. Szóval erősen rasszista vagyok, úgyhogy ezt a helyzetet még valahogy kezelnem kéne.

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr301071849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása