Rend van

Címkék: napi rutin

2009.02.28. 20:55

Na, ma nem volt semmi extra, azon kívül, hogy ma délre jöttek vevők megnézni a házat, mert a család Skóciába költözik majd a nyáron. Gyerekek, itt olyan bámulatos rend lett erre az időre, hogy olyat még nem láttam: konyha, fürdő kitakarítva, minden fölporszívózva, az összes szir-szar, lim-lom kacat elpakolva minden helyiségből, igaz, nemtom hova, de a lényeg, hogy nincs szem előtt. Kíváncsi vagyok medig lesz így. Ha tippelhetek, a konyha természetesen már holnap reggel pont olyan dzsuvás lesz, mint minden reggel szokott lenni, a kacatok pedig lassan visszavándorolnak a helyükre, szerintem úgy 1-2 hét alatt. Természetesen a nappali tiszta macskaszőr lesz már keddre - mert macska az ugye van -, meg opcionálisan vagy popcorn, vagy sütidarabok lesznek a földön itt-ott, attól függ mit eszik a gyerek. Már én se töröm magam egyébként a morzsa olyan módon való eltakarításával, hogy a konyhapadlóra ne kerüljön (ahogy otthon megszoktam). Őket sem érdekli, hogy fél nap alatt tiszta kosz a padló, akkor engem sem fog. Én úgy is papucsban járok, az meg, ha a gyerek zokniban rohangál, az az ő baja. Elegáns, széles mozdulattal lesöpröm a pultot, és akkor nagyobb ívben terül a morzsa, nem lesz feltűnő, mert nem egy helyre érkezik.

Egyébként ma eldöntöttem, hogy holnap meglátogatom Bath-t, ha jó idő lesz. Eredetileg buszos túrát akartam 11 fontért, de mivel eco módban vagyok pénzügyileg, ezért csak a retúr vonatjegyet fogom kifizetni, ami 5,60 lesz. Azt mondom, hogy faszom, annyit megér, hogy ne itthon rohadjak, és megnézzem az egyik leghíresebb angol várost. Mellesleg Jane Austen Audio Tourt fogok nyomni (hallod, Judit? ;)). A turisztikai hivatal (vagy valami hasonló) készítette, az a lényege, hogy van egy térkép, amit kinyomtatsz, azon bejelölve az útvonal, és letölthető mp3-fájlok vezetnek végig a túra egyes állomásain. Mindebben az az érdekes, hogy a narrátor ugye szépen elmondja, hogy most éppen hol vagy, merre menjél, mit látsz, mit kell róla tudni, és Jane Austen novellákból meg levélrészletekből ismerheted meg jobban Bath hangulatát, ahogy az író látta anno. Nem vagyok Jane Austen rajongó, de mondjuk ez egy simán kurva jó dolog, hogy ingyen letölthetsz magadnak egy audiotúrát, kapsz hozzá térképet, és szépen végigsétálhatsz Bath összes nevezetességén. Belehallgattam, és tök értheő, működő, korrekt dolognak tűnik, de majd holnap kiderül.

Bónuszként meg itt van ez a kép, amit kb. egy hete kaptam le telefonnal. A General Motors miatt a Vauxhall (az angol Opel, ami pedig a GM tulajdonában van, ők meg eléggé köhögnek mostanában) annyira szarban van, hogy ha nem ad a bank hitelt a vásárlónak, akkor adnak ők.

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chippenhamtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr8972240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a.juc 2009.03.01. 00:54:45

most először talán sajnálom, hogy nem vagyok kocka:)

Szofo Mofo 2009.03.01. 19:40:27

@a.juc:

Örülök, hogy ezzel sikerült elérnem, hogy regisztrálj. Kissé szögletesedsz. :P
süti beállítások módosítása